SEO, İngilizce olarak “Search Engine Optimization” ve Türkçe olarak da “arama motoru optimizasyonu” açılımıyla son zamanların en revaçta olan teknoloji konularından biridir. Aslında somut olmasından ziyade biraz da soyut bir kavramdır SEO. Çünkü web tasarım gibi renk, biçim, düzen olarak veya arka plandaki kodlar gibi somut bir şekilde görünmez. Biz SEO’yu anlatırken aslında soyut bir şey anlatıyormuşuz gibi hissederiz. Aslında karşımızdaki insanlar da soyut bir şeyler anlatılıyor hissine kapılabilir. Ama arka planda SEO için çalışmalar yapıldıktan sonra SEO soyutluktan kurtulmaya başlar ve arama motorları sıralamalarında ilk sıralarda yer almanızla birlikte somut bir hale gelir. Arama motorlarında ilk sıralarda yer almak rekabet açısından oldukça önemli hale gelmiştir.

Şirketlerde kurumsallığın ve ekonomik gücün artması dolayısıyla bununla birlikte gelişen rekabet duygusu her alanda ilk ve lider olma arzusunu da beraberinde getirir. Herkes yaptığı işle ilgili olarak ilk sırada tercih edilmeyi ister. Yaptıkları işlerin duyurulması, referanslarının diğer insanlara ulaşması, şirket isimlerinin markalaştırması için televizyonlara, gazetelere ve bunun gibi çeşitli reklam kanallarına reklamlar vererek bunu sağlamaya çalışırlar. Şirketler, son yıllarda internet kullanımının hızla artmasıyla bu reklam ağlarının yanı sıra sosyal medyaya ve arama motorlarında arandıklarında ilk sayfalarda yer almaya da dikkat etmektedirler. Örneğin, bir beyaz eşya arızasıyla karşılaştığımızda ilk işimiz arama motorlarına “…..(marka ve beyaz eşya ismi) servisi” yazarak aratmak olur. Peki binlerce servis arasından arama motoru bu servisleri neye göre sıralayacaktır hiç düşündünüz mü? İşte bu noktada devreye SEO girer.

SEO, arama motorları sıralamalarında organik olarak ilk sayfalarda çıkmanızı sağlar. Web sitenize şirketinizin çalışma konusuna göre belirlenen anahtar kelimelerle düzenli olarak SEO yaptırdığınızda, bu anahtar kelimelerle arandığınız zaman ilk sayfalarda yer aldığınızı göreceksinizdir. Dolayısıyla rakiplerinizden bir adım önde olacak ve size iş yaptırmak isteyen insanlar için öncelikli olacaksınız. Rakiplerinizden bir adım önde olmak, kalıcı olarak arama motorlarında ilk sıralarda yer almak ayrıca sitenizde yer alacak özgün içeriklerle mümkündür. Bu sebeple SEO yaparken hem sayfa içi hem sayfa dışı çalışmak büyük önem taşımaktadır. Eğer siz de şirketinizin insanlara daha çabuk ulaşmasını istiyorsanız Silver Bilişim olarak SEO uzmanlarımızla sizlere yardımcı olmak isteriz.